Heb jij wel eens gehoord van een bento box? Dit is een Japanse box gevuld met verschillende gerechten zoals rijst, vlees, vis, sushi, fruit etc. Je kan je eigen variant maken, maar je kan natuurlijk ook een heerlijke box bestellen. Lees snel verder en ontdek alles over de bento box!

Geschiedenis van de bento box
We gaan een aantal jaren terug in de tijd voor de oorsprong van de bento box. In de vijfde eeuw is de bento box ontstaan. De bento box werd onderweg meegenomen, omdat er geen tijd was om thuis te lunchen. De box was destijds anders gevuld dan de boxen van hoe we ze nu kennen. Vaak zaten er alleen gedroogde rijst en aardappelen in. Begin 1980 werd de bento box ook populair in het westen.

Varianten bento box
Met bento boxen kan je eindeloos variëren en naar eigen smaak samenstellen. Met simpele gerechten maak je een verrukkelijke box!

Hoe maak je eigen bento box?
Zin om je eigen bento box te maken? Lees dan snel verder!

  1. Zorg dat je een box hebt. Er zijn veel verschillende varianten op de markt dus keuze genoeg!
  2. Nu kies je de gerechten voor in je box. Ga je voor rijst met vlees? Of voor een vegetarische variant met bijvoorbeeld ei? Ook is het lekker om verschillende soorten fruit in de box te doen en wil je de box nog completer maken? Kies dan voor een toetje.
  3. Verpak de bento box goed en genieten maar!

Onze bento box
Geen zin om een eigen bento box te maken? Kies dan voor een heerlijke bento box van SHABU to go. Elke maand hebben wij een heerlijke bento box in de aanbieding gevuld met rijst, vlees of vis, sushi en chuka wakame. Bestel nu snel via www.shabutogo.nl

SHABU to go blogs 
Ben je benieuwd naar alle ins en outs over eetstokjes? Hoe je een sushi chef wordt? Hoe je slimmer wordt door sushi? Lees dan snel onze andere blogberichten.