Eetstokjes zijn vergelijkbaar met een mes en vork en worden gebruikt om eten mee op te pakken, van rijst tot aan sushi. De houten wegwerp eetstokjes die je meestal bij je sushi krijgt zitten aan elkaar vast en moeten eerst van elkaar losgemaakt worden. Lees onder het kopje “hoe gebruik je eetstokjes”, meer over hoe je de stokjes gebruikt.  

Geschiedenis
5000 jaar geleden zijn de eetstokjes (of iets wat hierop lijkt) voor het eerst gespot in de straten van China. De stokjes die destijds werden gebruikt leken op takjes en werden gebruikt om op een snelle manier een klein portie eten op te eten. Tegenwoordig heb je verschillende stokjes op de markt: plastic stokjes met kleurrijke designs of van bamboe. Voor ieder wat wils.

Hoe gebruik je eetstokjes?
Oefening baart kunst’ is de belangrijkste motto tijdens het leren eten met stokjes. Verlies vooral niet je geduld, want als je het eenmaal kan verleer je het nooit meer.

Stap 1: Klem het eerste stokje tussen je duim en ringvinger. Pak je je eetstokje altijd bij de dikke uiteindes vast. Klem het eerste stokje tussen je duim en ringvinger. Pak je je eetstokje altijd bij de dikke uiteindes vast.
Stap 2: Pak daarna met je andere hand het tweede stokje en plaats die tussen je duim, wijsvinger en middelvinger. Het tweede stokje kan je nu bewegen. Extra tip: houd het stokje aan het uiteinde vast dan heb je nog meer grip.
Stap 3: Lukt het? Nu ben je een échte eetstokjes pro en kan je van je sushi genieten. Eet smakelijk!

Eetstokjes etiquette
Lees hieronder een aantal belangrijke regels:
– Het is onbeschoft om je stokjes gekruist over elkaar heen neer te leggen. Dit staat namelijk voor de ‘dood’. 
– In Japan zijn eetstokjes heilig en mag je absoluut niet mee spelen.
– Gebruik altijd twee dezelfde eetstokjes anders heb je ongeluk.
– Ook wijzen met eetstokjes is onbeschoft.
– Eetstokjes rechtop in een kom rijst steken brengt ongeluk.

Sushi bij SHABU to go
Bij elke bestelling bij SHABU to go ontvang je stokjes. Natuurlijk is het ook prima als je zonder eetstokjes eet. Als je maar geniet van onze heerlijke gerechten!


bestel snel sushi