Op het eerste gezicht lijkt het maken van sushi makkelijk. Maar niks is minder waar, sushi maken is een vak apart en er zit jaren van oefening in.

Sushi chef ook wel Itamea San
Een échte sushi chef ook welItamea San is een sushi chef die een opleiding van vijf jaar heeft afgerond. Tijdens deze opleiding leert de sushi kok, alle ins en outs over sushi. 

Opleiding tot Itamea San
De opleiding is opgedeeld in 3 delen. In de eerste twee jaren leer je alles over de ingrediënten (geen vis), rijst koken en wassen. Nu denk je waarschijnlijk: ’Dit kan ik ook!’, maar de jaren daarna worden een stuk moeilijker. In jaar 3 mag je gaan beginnen met het fileren en snijden van de vis. Als je alle vijf de jaren succesvol hebt afgerond ben je er nog niet, dan is het tijd voor het examen. Als je geslaagd bent dan mag je jezelf een beginnende Itamea-San noemen!

Een gevorderde Itamea San
Nu begint het pas echt. Je gaat aan de slag met het maken van sushi. In de eerste periode kijkt er nog een gevorderde Itamea-San mee. Als de gevorderde Itamea-San 100% tevreden is met de sushi, wordt de Itamea San gepromoveerd tot Wakiita, ook wel ‘naast het bord en/of de snijplank’ genoemd. De Wakiita mag nu aan de slag gaan met de verse ingrediënten en sushi klaarmaken voor verschillende klanten. En na een jaar als Wakiita mag je jezelf eindelijk benoemen als volwaardige Itamea-San. 

Kortom als je een sushi chef (Itamea San)wil worden dan heb je nog een aantal jaartjes voor de boeg. Maar als je ervoor gaat dan kan je wel de allerlekkerste sushi van de wereld maken! Ook onze sushi chefs hebben een intensieve opleiding gevolgd om de lekkerste sushi voor SHABU to go te maken. Sushi bestellen of benieuwd naar ons menu? Neem dan snel een kijkje op onze website. Lees hier onze andere blogs.