Er zijn verschillende redenen waarom we (nog) meer van zalm mogen genieten. Wist je dat zalm goed is voor je haar en huid? Bij SHABU to go hebben we verschillende combinaties met zalm op de kaart staan. Lees snel verder!

Bron van omega-3
Zalm zit boordevol omega-3. Omega-3 maakt je lichaam zelf niet aan en moet uit eten worden gehaald. Het zorgt onder andere voor het verminderen van ontstekingen, sterke botten en gewrichten en nog veel meer!

Ideale voeding na je work-out
Er zit in ongeveer 20,2 gram eiwitten per 100 gram in zalm. Vergelijk dit eens met een aardappel, daar zit in 100 gram aardappel maar 2 gram eiwit! Waar is eiwit precies goed voor? Eiwitten zijn bouwstoffen. Als je een intensieve work-out hebt gedaan is eiwit goed voor je lichaam. Eiwit zorgt voor de groei en het behoud van je spieren.

Goed voor bloedvaten en hart
Zalm verkleint ook de kans op hart en vaatziektes. Ditkomt door de combinatie van omega-3 en -6 vetzuren met calcium.

Afremmen van depressie
Uit studies is gebleken dat omega-3 ook helpt met afremmen van een depressie.

Vitamine B
Heb je vitamine-b12 tekort? Dan kan zalm je helpen. Vitamine-12 is erg belangrijk om je bloed en zenuwen gezond te houden. Naast vitamine-b12 bevat zalm ook B2, B6 en B11. Veel vitamine-B!

Laat je haar en huid stralen
Naast avocado helpt zalm ook mee aan gezond haar en huid. Eet twee keer per week zalm en je zult na een tijdje verschil merken.

Gewoon super lekker!
Natuurlijk is dit een van de belangrijkste reden om meer zalm te eten. Je vindt het gewoon super lekker en het maakt je blij!

Megaveel verschillende combinaties
Met zalm kan je alle kanten op. Hieronder een lijstje met een aantal zalm gerechten die wij bij SHABU to go verkopen:
– Double salmon roll
– Salmon mousse
– Salmon maki
– Salmon nigiri
– Salmon sashimi
– Poké salmon
– Grilled salmon bowl

Benieuwd naar meer gerechten met zalm? Of andere gerechten? Neem dan een kijkje op www.shabutogo.nl