Sushi bewaren kan op verschillende manieren. De juiste manier om sushi te bewaren is belangrijk om de versheid en kwaliteit van de sushi te behouden. Hier zijn enkele handige tips voor het bewaren van sushi.

Over het algemeen wordt aangeraden om verse sushi zo snel mogelijk te consumeren om de optimale kwaliteit te behouden. Indien nodig kan sushi bewaren in de koelkast, bij voorkeur in een luchtdichte verpakking om uitdroging te voorkomen. Sushi bewaren in de vriezer is geen ideale optie, omdat de textuur van de rijst en de versheid van de vis op een negatieve manier kunnen worden beïnvloed. De houdbaarheid is sterk afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, maar over het algemeen geldt: hoe verser, hoe beter. Voor een onvergetelijke Shabu to go sushi-ervaring is het aan te raden om ze snel te consumeren en te genieten van de smaak omdat sushi een houdbaarheid heeft.

De houdbaarheid van verschillende Soorten Sushi

Elk soort sushi heeft een andere houdbaarheid. De houdbaarheid van verschillende soorten sushi is belangrijk voor sushi liefhebbers. Een zalm nigiri is namelijk minder lang houdbaar dan een kappa maki (komkommer maki). De zalm nigiri bevat rauwe zalm waardoor de houdbaarheid van de sushi niet lang is. Rauwe vis en zeevruchten kunnen door de temperatuur worden aangetast. Shabu to go sushi is vaak gevuld met rauwe vis, groente of gefrituurde zeevruchten of kip. Rauwe vis of zeevruchten zijn minder lang houdbaar als gefrituurde ingrediënten

Kwaliteit van de rijst

Rijst is een belangrijk ingredient in sushi. Zonder rijst zou je sushi eigenlijk geen sushi kunnen noemen. Om sushi te maken moet je altijd vers gekookt en bereidde sushirijst gebruiken. Je proeft het verschil namelijk tussen dagverse sushirijst en niet dagverse sushirijst. De textuur van sushi en de smaak gaan achteruit als je sushi gekoeld bewaard. 

Risico’s van rauwe vis

Over het algemeen geldt dat verse sushi met rauwe vis op dezelfde dag geconsumeerd moet worden als het in de koelkast wordt bewaard. Invriezen kan de houdbaarheid verlengen maar het wordt niet aangeraden. De kwaliteit van de rauwe vis gaan dan achteruit. Als rauwe vis niet op de juiste manier wordt bewaard bederft het en raden we het aan om het niet te eten om maag en darm-klachten te voorkomen.

Bewaartips voor Sushi

Sushi bewaren in de koelkast

Bewaar verse sushi altijd in de koelkast als je het niet direct opeet. Plaats de sushi in een luchtdichte container of wikkel het stevig in plasticfolie. Zorg ervoor dat de koelkasttemperatuur tussen 0 en 4 graden Celsius ligt om het bederven ervan te voorkomen. Als je sushi met rauwe vis hebt, consumeer het dan bij voorkeur binnen 24 uur voor de beste smaak en textuur.

Sushi invriezen

Shabu to go adviseert om vers bereide sushi niet in te vriezen en het liefst op dezelfde dag nog te eten. Sushi bevat vaak rauwe vis, sushirijst en zeewier. De sushi rijst zal droog worden en niet meer de juiste textuur hebben en het zeewier wordt taai. Samengevat, de smaakbeleving zal na het invriezen en ontdooien niet meer hetzelfde zijn. Snel opeten dus!

Hoe weet je of sushi niet meer goed Is?

Hoe kun je herkennen dat sushi niet meer goed is? Dat is een hele belangrijke vraag. Dit kun je herkennen aan een aantal factoren die te maken heeft met je zintuigen. Je kan bedorven sushi ruiken en zien. En natuurlijk ook proeven: maar laten we het proberen hiervan achterwege laten.

Sushi die niet meer goed is, is te herkennen aan dat de kleur van de sushi ingrediënten. Deze zijn namelijk niet meer zijn zoals ze horen te zijn. Als je ziet dat de ingrediënten zijn verkleurd of de kleur doffer is dan het hoort te zijn kan je de conclusie trekken dat de sushi niet meer eetbaar is.

Verse sushi bestellen

Nu je meer weet over de houdbaarheid van de sushi, heb je nu waarschijnlijk meer trek gekregen in sushi. Wil je genieten van heerlijke sushi zonder zorgen te maken over de versheid? Bezoek onze website, waar een smakelijke selectie wacht om je sushi-verlangens te vervullen. Laat onze chefs je verwennen met onze sushirollen, sashimi en meer. Shabutogo sushi bestellen kan eenvoudig online.

Veelgestelde Vragen over Sushi Bewaren

  • Hoe lang is overgebleven sushi houdbaar?

Vers gemaakte sushi kun je 24 uur in de koelkast bewaren. Sushi zonder vis of zeevruchten zou je langer dan 24 uur in de koelkast kunnen bewaren.

  • Kun je sushi de volgende dag nog eten?

Sushi kun je de volgende dag nog eten. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de sushi achteruit kan zijn gegaan. Probeer de sushi zo snel mogelijk op te eten.

  • Hoe lang kun je sushi buiten de koelkast bewaren?

Sushi eet je het beste op kamertemperatuur. Dan pas komen de verfijnde smaken pas naar boven. Zodra je de sushi bij Shabu to go hebt besteld blijft de kwaliteit tot 3 a 4 uur gegarandeerd nadat de sushi buiten de koelkast is geweest.

  • Hoe lang blijft verse sushi lekker?

Verse sushi blijft maximaal 4 uur op kamertemperatuur lekker. Dat komt omdat de smaken dan het beste tot hun recht komen. Na die 4 uur is de sushi nogsteeds eetbaar maar zal de smaak achteruitgaan.

Leave a comment