Sushi, afkomstig uit Japan, heeft wereldwijd een populariteit gewonnen vanwege
zijn unieke smaken en verfijnde presentatie in de Japanse cultuur. Maar naast het
feit dat het een culinair genot is, roept sushi ook vragen op over gezondheid. Is
sushi gezond voor je? Wat zijn de voordelen van sushi? Deze vragen zijn niet
eenvoudig te beantwoorden, omdat de gezondheid van sushi afhangt van
verschillende factoren, zoals de ingrediënten, bereidingswijze en persoonlijke
voedingsbehoeften. Vandaag zullen we de voedingswaarden sushi onder de loep
nemen en kijken naar hoe dit gerecht kan bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

 

De voedingswaarde van sushi

Veel mensen vragen zich een aantal vragen af zoals, wat zijn de voordelen van
sushi? Of Welke voedingsstoffen zitten er in sushi? Deze vragen zullen we
hieronder voor jullie beantwoorden. Om veelvoorkomende misvattingen over
sushi recht te zetten. Ook zullen we de diepte in duiken en de vraag hoe vaak je
sushi kunt eten voor jullie beantwoorden.

 

Sushi als bron van eiwitten

Sushi bestaat zoals velen weten uit sushirijst en verse vis. Sushi uit de Japanse
keuken is een bron van eiwitten. De eiwitten zijn natuurlijk en goed verteerbaar
en komt dus uit de verse vis of zeevruchten die gebruikt wordt.

 

Sushi als bron van omega-3- vetzuren

Verse zalm of tonijn bevat veel sushi voedingsstoffen. Naast dat ze een bron van
eiwitten zijn bevat sashimi of gekookte zalm en tonijn een bron van omega-3-
vetzuren. Omega-3- vetzuren zijn belangrijk voor het aanmaken van gezonde
cellen in het lichaam en bevorderen een gezond hart en een functionerend
immuunsysteem. Dus als je sushi eet met deze ingrediënten dan zit je goed!

 

Sushi als bron van vitamines en mineralen

Naast omega-3- vetzuren bevat sushi ook andere vitaminen en mineralen die een belangrijk
onderdeel zijn van een goede gezondheid. Zo bevatten de norivellen, oftewel zeewier boordevol
mineralen zoals jodium, zink, ijzer en vitamine B12. Zeewier zit naast dat het in de sushirollen zit ook
in veel andere gerechten. Zeewiersalade ook wel chuka wakame genoemd en de Japanse misosoep
bevat ook zeewier.

 

De gezondheidsvoordelen van sushi

Sushi biedt veel gezondheidsvoordelen. In dit stuk duiken we hier dieper in. De belangrijkste vraag:
wat zijn de voordelen van sushi? Wordt in dit stuk beantwoord. Zo ontdekken we waarom het een
goede en gezonde keuze is om voor sushi te kiezen.

 

Verbeterde hartgezondheid

Een van de belangrijkste en positieve redenen waarom je sushi moet eten is, omdat de omega-3-
vetzuren bijdragen aan een verbeterde hartgezondheid. Deze omega-3- vetzuren staan bekend om
het ontstekingsremmende effect op het hart. Dus door regelmatig sushi te consumeren met omega-
3- vetzuren kan het risico op hart- en vaatziekten worden verlaagd.

 

Verbeterde hersenfunctie

Daarnaast kan het eten van sushi bijdragen aan een verbeterde hersenfunctie. Voedsel zoals vis met
een hoog vetgehalte bevat veel omega-3-. Deze vetzuren bevorderen de goede en snelle
communicatie tussen de zenuwcellen in stand. Hierdoor raden wij het ook aan om vis minimaal één
keer per week te eten.

 

Verbeterde spijsvertering

Al met al biedt sushi veel gezondheidsvoordelen. Sushi bestaat in alle vormen en maten en geeft een
variatie aan jouw eetpatroon en een evenwichtige maaltijd. De verschillende porties en de variatie in
sushi zorgt ervoor dat je een afwisselend eetpatroon kan creëren. En een gezond eetpatroon
bevordert de spijsvertering.

 

Veelvoorkomende misvattingen over sushi en gezondheid

Er dwalen op het internet superveel misvattingen over sushi, de ingrediënten in sushi zoals de rauwe
vis of de hoeveelheid suiker er in sushi zit. Lees en ontdek dat niet alle misvattingen over sushi
daadwerkelijk kloppen.

 

Sushi is ongezond vanwege rijst en suiker

Er wordt op het internet vaak gezegd dat sushi wordt gekookt met veel suiker. Dit is niet het geval.
Sushi wordt na het kookproces op smaak gebracht met rijstazijn. Zonder de rijst azijn zou de sushi
flauw smaken en ook geen geurige aroma geven. Dit is echt van belang bij het bereidingsproces van
sushi. Rijstazijn en veel bijgeleverde sauzen bevatten suiker. Dus wil je sushi eten en letten op je
suikergehalte, kies dan voor sushi met zo min mogelijk toegevoegde sauzen.

 

Sushi is ongezond vanwege de rauwe vis

Rauwe vis heeft al die jaren altijd een negatief beeld gekregen. Het consumeren van verse rauwe vis
heeft geen negatieve effecten op het lichaam maar juist hele positieve effecten. Echter, als je niet
dagverse rauwe vis eet kan er een groot risico zijn dat het nadelige effect heeft op jouw lichaam. Niet
dagverse vis kan je besmet raken met een aantal bacteriën zoals salmonella. Gelukkig wordt de sushi
bij Shabu to go elke dag bereid met dagverse ingrediënten.

 

Sushi is te duur om regelmatig te eten

Shabu to go maakt dagelijks verse sushi voor een zeer betaalbare prijs. Op ons menu staan er
verschillende soorten sushi op de kaart. Wij willen dat elke klant een ruime keuze heeft en iedereen
kan genieten van onze handgerolde sushi. Voor de ambachtelijk bereidde sushi wordt er een scherpe
prijs gehanteerd.

 

Hoe vaak kun je sushi eten?

Je kunt sushi eten hoe vaak je maar wilt. Maar wil je bewuster eten en toch genieten van sushi? Kies
dan voor een aantal gezondere opties waar geen mayonaise of gefrituurde ingrediënten in zitten of
kies voor de verse sashimi. Met sashimi van Shabu to go zit je altijd goed.

 

Sushi bestellen bij Shabu to go

Al met al kunnen we concluderen dat de meeste sushi gezond is. Want sushi is rijk aan onverzadigd
vet dat goed is voor je lichaam. Uiteraard kan er verschil zijn in de hoeveelheid calorieën door de
toegevoegde toppings. Bij het bereiden van sushi hanteert Shabu to go een bereidingswijze waarbij er nooit teveel en nooit te weinig toppings worden toegevoegd om zo een mooi balans te geven bij
elke hap.

Trek gekregen? Bestel bij Shabu to go sushi en laat het vers bereiden door onze sushi chefs bij jou in
de buurt, Bestel nu bij Shabu to go jouw eerstvolgende sushi-bestelling.

 

Veelgestelde vragen

 

    • Hoe vaak kan ik sushi eten en nog steeds gezond blijven?
      Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en keuze. De
      hoeveelheid calorieën worden bepaald door de ingrediënten en de toppings van de sushirol.
    • Is het veilig om rauwe vis te eten in sushi?
      Bij Shabu to go is het zeker veilig om rauwe vis te eten. Wij willen dat elke klant van ons
      optimaal kan genieten van de meest verse ingrediënten. Shabu to go zal je geen sushi bieden
      dat niet dagvers is.
    • s sushi duurder dan andere maaltijden?
      Sushi is niet duurder dan andere maaltijden als je de gehanteerde hoeveelheid per persoon
      aanhoudt bij een maaltijd. Ben jij benieuwd hoeveel sushi je per persoon ongeveer moet
      hanteren voor een maaltijd? Lees dan deze blog.
    • Kan ik sushi eten als ik op dieet ben?
      Je kan zeker sushi eten als je op dieet bent. Kies dan voor de meest gezonde sushi opties op
      de menukaart zoals de zalm of tonijn sashimi. Of de california salmon sushi roll, spicy salmon,
      veggie kappa of de veggie kappa tamago roll. Deze sushi rollen zijn goed gevuld met zalm en
      verschillende groente en hebben geen gefrituurde ingrediënten.

 

 

Leave a comment