Salmon Maki

Je hebt vast wel eens nigiri, sashimi en maki voorbij horen komen. Dit zijn verschillende sushi soorten. Maar welke zijn er nog meer? In dit blog nemen we je mee in de verschillende soorte sushi. Welke soorten zijn er? Wat zijn de verschillen? En welke zijn het meest populair?

MAKI: simpel en onmisbaar 

Een echte klassieker! De maki is een bekende sushisoort en mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Maki’s zijn simpel, maar onmisbaar voor een échte sushi lover. De basis van maki’s bestaat uit rijst en een vulling bijvoorbeeld met tonijn of avocado met een buitenkant van zeewier.

 Kappa Maki

NIGIRI: vis op een bedje van rijst

Nigiri’s zien er weer totaal anders uit dan maki’s. Bij een nigiri ligt er een stukje vis zoals een krabstick of zalm op een bedje van rijst. Vaak wordt de rijst en vis bijeengehouden door een strookje zeewier. Een exclusieve tip voor jou: Dip je nigiri onderstboven, op deze manier komt de sojasaus op de vis en wordt de rijst niet doordrenkt.

>SASHIMI: dun gesneden vis

Technisch gezien is Sashimi geen echte sushi, omdat er geen sushirijst wordt gebruikt. Maar Sashimi wordt eigenlijk altijd met sushi geassocieerd.

Sashimi is een manier om rauwe vis te bereiden, namelijk in hele dunne plakjes. De bekendste Sashimi zijn toch wel de zalm- en tonijn Sashimi. Ook deze staan daarom bij ons op het menu! Wist je dat Sashimi heel lekker is in combinatie met sojasaus en wasabi?

Sashimi

INSIDE OUT ROLL: van crunchy roll tot aan tuna roll

De naam zegt het al deze sushi is omgedraaid. Aan de buitenkant zit de rijst en aan de binnenkant het zeewier. Voorbeelden van een inside out roll zijn de crunchy roll en de tuna roll. Deze sushirollen worden altijd in 4 of 8 stukken gesneden. De rollen bevatten meerdere ingrediënten, de crunchy roll bevat garnalen, loempia, komkommer, sesam, gefrituurde uitjes en mayonaise en de tuna roll bevat tonijn, avocado, komkommer en tamago. Voor ieder wat wils!

 crunchy roll

GUNKAN: het oorlogschip

Gunkan sushi! Zoals je aan de titel kan lezen betekent gunkan letterlijk oorlogschip. Een gunkan sushi is gevuld met rijst, mais en met krab! mmmm.. lekker!

Gunkan

TEMAKI: handroll

Een temaki ook wel handroll genoemd is een handgerolde sushi. De naam zegt het al deze sushi is bijna even groot als een hand! Extra genieten dus. Wij verkopen temaki’s helaas niet. Maar deze mogen zeker niet op ons lijstje ontbreken.

Van maki tot aan sashimi . Stuk voor stuk onmisbaar op ons SHABU to go menu. Wat vind jij de lekkerste sushi? Bestel snel jouw favoriete sushi op onze website. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen sushi en sashimi?

Het verschil tussen sushi en sashimi is dat sushi rijst bevat. Sashimi is een gerecht van verse, rauwe vis of schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne plakjes wordt gesneden. Als je een plakje eet dip je het voorzichtig in sojasaus en plaats je er een beetje wasabi op. Eet de sashimi in een hap en proef de verfijnde smaak van de verse vis.

Wat is het verschil tussen futomaki sushi en hosomaki sushi?

Futomaki en de hosomaki sushi verschillen weinig van elkaar. De futomaki is dikker en bevat meer ingrediënten dan de hosomaki. Hosomaki ook wel maki genoemd bevat vaak 1 ingrediënt als vulling. Heb jij trek in een goedgevulde sushi roll? Bestel dan de Monster rollen op het SHABU to go menu.

Wat is de populairste sushi?

De inside out rolls zijn de populairste sushi rollen. De inside out rolls die garnalen bevatten zijn erg geliefd. De Crunchy roll met garnalen loempia en komkommer en gefrituurde uitjes is de best seller van de SHABU to go inside out rolls. Ook zijn de Crispy ebi en de Crispy chicken niet te ontbreken.