Salmon Maki

Je hebt vast wel eens nigiri, sashimi en maki voorbij horen komen. Dit zijn verschillende sushi soorten. Maar welke zijn er nog meer?

MAKI: simpel en onmisbaar 

De maki is een bekende sushi en mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Maki’s zijn simpel maar onmisbaar voor een échte sushi lover. De basis van maki’s bestaat uit rijst en een vulling bijvoorbeeld met tonijn of avocado met een buitenkant van zeewier.

 Kappa Maki

NIGIRI: vis op een bedje van rijst

Nigiri’s zien er weer totaal anders uit dan maki’s. Bij een nigiri ligt een stuk vis zoals krabstick of zalm op een bedje van rijst. Vaak worden de rijst en vis bijeengehouden door een strookje zeewier. Een exclusieve tip voor jou: Dip je nigiri onderstboven, op deze manier komt de sojasaus op de vis en wordt de rijst niet doordrenkt.

SASHIMI: dun gesneden vis

Sashimi is dun gesneden rauwe vis. Wij hebben zalm sashimi, tonijn sashimi maar ook een mix van deze twee op het menu staan. Wist je dat sashimi heel lekker is in combinatie met sojasaus en wasabi?

Sashimi

INSIDE OUT ROLL: van crunchy roll tot aan tuna roll

De naam zegt het al deze sushi is omgedraaid. Aan de buitenkant zit de rijst en het zeewier zit aan de binnenkant. De crunchy roll en de tuna roll zijn gesneden sushirollen in 4 of 8 stukken. Deze rollen bevatten meerdere ingrediënten, de crunchy roll bevat garnalen loempia, komkommer, sesam, gefrituurde uitjes en mayonaise en de tuna roll bevat tonijn, avocado, komkommer en tamago. Voor ieder wat wils!

 crunchy roll

GUNKAN: het oorlogschip

Gunkan sushi! Zoals je aan de titel kan lezen betekent gunkan letterlijk oorlogschip. Een gunkan sushi is gevuld met rijst, mais en met krab! mmmm.. lekker!

Gunkan

TEMAKI: handroll

Een temaki ook wel handroll genoemd is een handgerolde sushi. De naam zegt het al deze sushi is bijna even groot als een hand! Extra genieten dus. Wij verkopen temaki’s helaas niet. Maar deze mogen zeker niet op ons lijstje ontbreken.

Van maki tot aan sashimi . Stuk voor stuk onmisbaar op ons SHABU to go menu. Wat vind jij de lekkerste sushi? Bestel snel jouw favoriete sushi op onze website. Eet smakelijk!