De lekkerste dagverse sushi zonder vis bestel of haal je af bij SHABU to go!

Lust je geen vis? Geen zorgen! Bij SHABU to go kun je diverse soorten sushi zonder vis bestellen. Hoewel de meeste mensen bij het woord sushi aan vis denken, zijn er oneindig veel andere mogelijkheden om sushi te vullen. Zo heb je vegetarische sushi opties of sushi met vlees. We geven hier enkele heerlijke suggesties.

Sushi soorten zonder vis

Alle sushi soorten kunnen worden gemaakt zonder vis. Er zijn heel veel verschillende visvrije sushi toppings die sushi vegetarisch kunnen maken. Hier de populairste voor je op een rij!

Nigiri zonder vis

Nigiri’s zijn de traditionele rijst bedjes met een stuk vis erop. De vegetarische optie voor de nigiri sushi is de Tamago nigiri. Tamago is een zoete Japanse omelet die door middel van een stuk zeewier vast wordt gemaakt aan het rijstbedje. De tamago kan ook los als gerecht worden gegeten. Nigiri’s voor de vleesliefhebbers bestaan ook. Sinds de afgelopen jaren is nigiri met vlees razendsnel populair geworden. Zo heb je bijvoorbeeld de beef nigiri.

Hosomaki zonder vis

Hosomaki’s zijn kleine, bite size maki’s. Een maki wordt gemaakt door witte rijst op te rollen in een dun vel nori (gedroogd zeewier), met behulp van een bamboe mat. De hosomaki zonder vis wordt gevuld met verschillende vegetarische opties zoals bijvoorbeeld groenten. Zo heb je de welbekende kappa maki, tamago maki en de avocado maki. De kappa maki is gevuld met komkommer en geeft een knapperige bite. De tamago maki is een maki roll gevuld met Japanse zoete omelet en de avocado maki is gevuld met rijpe avocado. Deze maki’s zijn er om je sushi lunch of diner af te maken.

Uramaki zonder vis

Een uramaki is een inside out roll. Dit betekent dat de sushi roll zo is gerold dat het zeewier aan de binnenkant en de rijst aan de buitenkant zit. Om de uramaki zonder vis te maken hebben we verschillende toppings die de vis kan vervangen. Zo kan je gefrituurde kip, gefrituurde garnaal, tamago (zoete ei), zeewier of sla in de inside out roll rollen. Veel verschillende opties dus voor verschillende dieetwensen.

Sushi zonder rauwe vis: main & side dishes

Bij Shabu to go kan je terecht voor sushi zonder rauwe vis en voor sushi bij gerechten zonder vis. Onze sushi special rolls zijn de lekkerste geflambeerde sushi rollen die er bestaan. Zo heb je de geflambeerde zalm roll met gefrituurde ebi garnaal en gesmolten kaas. Of voor de unagi liefhebbers hebben we de geflambeerde unagi roll. Deze roll is gemaakt met gegrilde paling en gevuld met surimi krab en avocado. Op ons menu hebben we vijf sushi special rolls die geen rauwe vis bevatten. Bekijk het menu voor meer.

Naast sushi hebben we nog veel meer sushi gerelateerde gerechten. Van poke bowls tot aan hot bowls. Poke bowls bestaan uit 2 basis ingrediënten, rijst en sla.

Al zin in een Poké bowl gekregen? Wij hebben zes Poké bowls op het menu staan. Een Poké bowl is een goede en vullende maaltijd én ook nog eens gezond. Perfect toch?

Naast onze bowls hebben we ook side dishes om jouw lunch of diner af te maken. Zo bieden we verschillende gefrituurde finger food hapjes en warme gerechten. 

 

Top 5 sushi gerechten zonder vis

Crispy ebi

Crispy en creamy is de Crispy ebi. Geen visliefhebber maar wel een liefhebber voor garnaal? Dan mag de crispy ebi niet ontbreken!

Crunchy roll

Een van ons best verkochte sushi is de crunchy roll. Gevuld met de garnalenkroket en komkommer en met als topping geurige gefrituurde uitjes om de knapperige hap af te maken.

Crispy chicken

Voor de kipliefhebbers onder ons is de crispy chicken de perfecte sushi roll.

Kappa maki

De welbekende kappa maki is niet voor niets een bestseller. De kappa maki is de maki die elke sushi maaltijd beter maakt.

Spicy chicken

Op zoek naar wat spice? Kies de Spicy chicken roll. Knapperig in elke hap met een vleugje spice.

Poke chicken

Geen zin in sushi en op zoek naar een gezonde maaltijd? Kies voor de poke chicken bowl.

Sushi zonder vis bestellen

Bent u geen visliefhebber maar zou je wel graag sushi willen bestellen? Geen zorgen, bij SHABU to go kunt u sushi zonder vis bestellen afhalen. Zo staan onze veggie inside-out sushi rolls tan sinds dit jaar ook nieuw op ons menu. Voor ieder wat wils!

Leave a comment