Gember is onmisbaar bij sushi. Naast sojasaus en wasabi is gember enorm populair. In deze blog vertellen we je wat gember precies is, hoe en welke gember wij serveren bij SHABU to go sushi.

Wat is gember?
Gember is één van de gezondste specerijen van de wereld en bestaat onder andere uit  gingerol, deze stof zorgt voor de scherpe smaak. Gember wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en wordt gehaald uit de gemberplant van de stam en de wortelstok. Als je de wortelstok schilt krijg je plakjes gember. Deze plakjes kan je bijvoorbeeld in je thee doen of toevoegen aan je smoothie. Super lekker en gezond!

Hoe gezond is gember?
Gember zit boordevol vitamines: vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6 en vitamine C. Ook zit er in gember ijzer, calcium en zink.
– Gember is goed tegen misselijkheid;
– Ook helpt het tegen pijn en remt het ontstekingen af;
– Helpt mee aan een goede spijsvertering en gezonde darmen;
– Gember verlicht menstruatiepijn en spierpijn;
– Gember zorgt voor een frisse adem  

Gari gember
De gember die je bij je sushi eet heet: Gari. Deze gembersoort is een jonge gember gesneden in dunne plakjes in azijn met suiker en zout. Wist je dat dat hoe jonger de gember hoe meer roze die is? Als je gember wat ouder is kleurt hij langzaam geel.

Gember bij sushi van SHABU to go
Naast dat gember een super lekkere pit geeft aan je sushi neutraliseert het ook je smaakpapillen. Hierdoor proef je alle smaken nóg beter. Tip: neem niet te veel gember bij je sushi. De gember overheerst dan de sushi en zorgt ervoor dat je de sushi minder goed proeft. Zonde van je sushi!

SHABU to go gember

Gember bij SHABU to go
Genoeg redenen om gember bij je sushi te eten. Gember is gezond, neutraliseert je smaakpapillen en is super lekker.

Bestel nu sushi (met gember), poké bowls of Japanse snacks via www.shabutogo.nl  

Lees hier onze andere blogberichten.