Chuka wakame is een frisse salade met zeewier. Een heerlijke toevoeging aan je SHABU to go sushi maar ook lekker in combinatie met een poké bowl. Wist je dat er verschil zit in een zeewiersalade en een chuka wakame? Bij een zeewiersalade wordt er gebruik gemaakt van de stengel en bij chuka wakame van het blad.

De salade is in Japan enorm populair en in elk restaurant wel te vinden. De salade wordt zowel bij een bijgerecht, voorgerecht als een hoofdgerecht geserveerd. Chuka wakame heeft z’n naam te danken aan het Chu-ka saus. Deze saus bestaat uit onder andere sojasaus, azijn, suiker en sesamolie.

Waarom chuka wakame bestellen?

1. Chuka wakame bevat weinig calorieën.
2. De salade zorgt voor een goede spijsvertering.
3. Het is beter voor het milieu: er is weinig (zoet) water en fossiele brandstof nodig om het zeewier te laten groeien.
4. Zeewier helpt mee aan een goede weerstand en tegen allergieën.
5. Het versterkt je tanden, haar en nagels.
6. Ook helpt zeewier mee aan het verlagen van je bloeddruk en vermindert het de kans op een beroerte en hartaanval.
7. Je kan de salade combineren met verschillende gerechten.
8. Het is gewoon super lekker!

chuka wakame

Chuka wakame bij SHABU to go

Wij verkopen verschillende gerechten met chuka wakame. Kies bijvoorbeeld voor onze bento boxen of voor onze verschillende sushi boxen zoals, de salmon box, little box en de veggie box. Ook geniet je in onze poké bowls en hot bowls van wakame én natuurlijk niet te vergeten kan je de salade ook los bestellen!

Extra SHABU to go tip

Wil je variëren met je chuka wakame? Voeg dan extra sojasaus, chili en/of sesamolie toe aan de salade. Ook zijn geroosterde sesamzaadjes een heerlijke toevoeging aan je zeewiergerecht.

Bestel nu poké bowls, hot bowls, sushi, wakame via www.shabutogo.nl