Edamame bonen, een niet te missen bijgerecht

Edamame bonen, een culinair geschenk uit de Japanse keuken, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun heerlijke smaak. Maar wat zijn edamame bonen precies en zijn edamame bonen gezond?

In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de smaak van edamame bonen, hun gezonde eigenschappen en hoe je deze het beste kunt bereiden. Edamame bonen bereiden is namelijk erg eenvoudig!

Wat zijn edamame bonen?

Edamame bonen, ook wel bekend als “sushi boontjes,” zijn sojabonen die de afgelopen jaren internationaal aan populariteit hebben gewonnen. Maar wat is edamame precies? Edamame zijn jonge sojabonen die nog aan hun peulen vastzitten. Ze worden traditioneel in Japan gegeten als snack, bijgerecht of als onderdeel van een gerecht. Het zijn geen Japanse bonen maar de bekendheid komt van origine uit Japan.

Zijn edamame bonen gezond?

Zijn edamame bonen gezond? Het antwoord is ja! Edamame boontjes zijn rijk aan vitaminen een mineralen, zoals vitamine K, foliumzuur, ijzer en magnesium. Ze zijn een waardevolle aanvulling op een gezond dieet en kunnen veel bijdragen aan een goede gezondheid. Edamame boontjes zijn dus gezond en onweerstaanbaar lekker. Daarnaast bevatten ze veel vezels, dit bevordert de spijsvertering en zorgt voor een verzadigd gevoel.

Hoe bereid je edamame bonen?

Edamame bonen bereiden is erg gemakkelijk. Edamame bereiden doe je namelijk met: een pan, water, edamame boontjes en grof zeezout. Edamame boontjes bereiden duurt 5 tot 10 minuten en zijn een heerlijke aanvulling voor bij de sushi.

In 7 eenvoudig stappen kan je edamame bonen bereiden:

  1. Edamame bonen selecteren: kies vers of bevroren edamame bonen in peulen. Als je bevroren edamame bonen gebruikt, laat ze eerst ontdooien.
  2. Peulen wassen: spoel de edamame bonen in peulen af met koud water om vuil te verwijderen
  3. Water koken: breng een grote pan water aan de kook. Voeg indien gewenst een snufje zout toe aan het kokende water voor extra smaak.
  4. Edamame bonen koken: plaats de gewassen edamame bonen in de kokende pan, laat ze ongeveer 3-5 minuten koken. Bevroren edamame bonen hebben iets langer nodig. Controleer af en toe de bonen of ze de juiste textuur hebben bereikt.
  5. Afgieten en spoelen: giet de edamame bonen af in een vergiet en spoel ze kort met koud water om te voorkomen dat ze doorkoken en snel af koelen.
  6. Serveer: leg de edamame peulen in een mooie schaal en strooi wat grove zeezout korrels en/of chili vlokken op de boontjes. Let op: eet alleen de bonen en het buitenste schilletje van de peulen is niet eetbaar. Serveer de bonen met sushi en je favoriete drankje.

Het perfecte tussendoortje!

Nu je weet hoe je edamame bonen moet bereiden, vraag je natuurlijk af hoe edamame smaakt. De smaak van edamame bonen is heerlijk licht en fris. Edamame bonen kan je los eten als bijgerecht of je kan een gerecht met edamame boontjes maken. Vaak worden edamame boontjes bij sushi geserveerd als een perfect tussendoortje.

Leave a comment