De lekkerste poke bowl combinaties

Gemaakt uit oneindige combinaties van ingrediënten: Poke bowls zijn razend populair. In deze blog ontdek je alle ins-and-outs over poke bowls, van de populairste ingrediënten tot het perfecte recept. We duiken in de wereld van poke bowl ingrediënten, delen een smakelijke pokebowl recept en werpen een blik op de calorieën en voedingswaarden van deze populaire maaltijd. Lees verder om alles te leren over pokebowls en over hoe je ze zelf kunt maken!

Wat is een poke bowl?

Een pokebowl is een populaire en kleurrijke schotel die bestaat uit verse, rauwe vis zoals zalm of tonijn, geserveerd op een bed van sushi-rijst of gemengde groente. Gegarneerd met verschillende sauzen en toppings zoals avocado, komkommer, sesamzaadjes, lente-uitjes en sojasaus is het een ware smaaksensatie. Deze maaltijd komt oorspronkelijk uit Hawaï, waar het woord ‘poke’ in het Hawaïaans ‘in stukken snijden’ betekent. Traditioneel werd poke gemaakt van verse, rauwe vis die werd gemarineerd in sojasaus en sesamolie, en geserveerd met lokale ingrediënten.

In onze andere blog lees je meer over de geschiedenis en oorsprong van de pokebowl. Daar gaan we dieper in op hoe deze smakelijke schotel is geëvolueerd van een lokale Hawaïaanse delicatesse naar een wereldwijd geliefd gerecht.

Poke bowl recepten: onze favorieten!

De keuze is oneindig – en daarom hebben we bij Shabutogo maar liefst 7 verschillende soorten poke bowls op de menukaart staan. Dit zijn onze échte favorieten!

Poke Bowl Zalm

Een pokebowl met zalm is een heerlijk gerecht dat de frisheid van rauwe vis combineert met veel smaakvolle ingrediënten. Om een pokebowl zalm te maken, beginnen we met verse, rauwe zalmfilet die in kleine blokjes wordt gesneden. Een leuke variatie op de poke bowl zalm is de Poke Seared Salmon. Hierbij worden de blokjes zalm kort geflambeerd om een smoky en een iets andere textuur te creëren. De zalm blijft van binnen rauw en van buiten wordt het gegaard.

Naast de zalm bevatten poke bowl zalm ook andere ingrediënten zoals sushirijst of gemengde greens als basis. Hier bovenop worden verschillende groenten toegevoegd, zoals gesneden avocado, komkommer, lente-uitjes en zeewiersalade. Deze groenten voegen niet alleen een knapperige textuur toe aan de bowl, maar ook een scala aan smaken en vitamines.

Wat de pokebowl echt afmaakt, zijn de toppings. Denk hierbij aan masago voor een lichte crunch, edamame bonen voor eiwitten en mais voor een zoete hap. Een aanbevolen dressing voor een pokebowl met zalm is de poke dressing. Deze dressing voegt een zoete sojasaus smaak toe aan het gerecht, die perfect past bij de romige smaak van de zalm en de groenten.

Poke Bowl Tonijn

Een pokebowl met tonijn is een heerlijk en verfijnd gerecht dat de smaak van rauwe tonijn combineert met diverse smaakvolle verse ingrediënten. Om een pokebowl met tonijn te maken, beginnen we met verse, rauwe tonijnfilet die in kleine blokjes wordt gesneden. Een goede variatie op de pokebowl met tonijn is de Poke Salmon Tuna. Hierbij krijg je naast de tonijn ook zalm.

Naast de tonijn bevat een pokebowl met tonijn meestal een basis van rijst of gemengde sla. Hier bovenop worden verschillende groente toegevoegd, zoals bij de pokebowl zalm. Deze toppings voegen niet alleen een knapperige textuur toe aan de bowl maar ook een mooie variatie aan smaken en kleuren.

De bowl wordt vaak gegarneerd met verschillende toppings zoals Chuka wakame (zeewiersalade), masago (viseitjes) voor extra textuur en smaak. Een populaire dressing die goed past bij een pokebowl met tonijn is de spicy dressing. Deze dressing voegt een licht pittige kick toe aan het gerecht, die mooi samengaat met de verse, milde smaak van de tonijn en de andere ingrediënten. Het resultaat is een prachtige, kleurrijke kom waarin de smaak van de tonijn perfect samensmelt met de verschillende texturen van de groenten en toppings.

Poke Bowl Kip

Een pokebowl met kip biedt een heerlijk alternatief voor degenen die geen vis eten. Het maken van een pokebowl met kip begint met een mals gemarineerd stukje kipfilet. De kip wordt vervolgens gebakken tot deze krokant en goudbruin is, waardoor het een knapperige textuur krijgt. De pokebowl kip is zoals de pokebowl met zalm en pokebowl met tonijn opgebouwd met een basis van sushi-rijst en gemengde sla. Bovenop deze basis worden gemarineerde en krokant gebakken kipstukken geplaatst.

Naast de kip worden verschillende groenten toegevoegd, zoals avocado, komkommer, mais en edamame bonen. Voor extra crunch en smaak kunnen er toppings worden gestrooid over de top van de bowl.

Poke Bowl Garnaal

Pokebowl garnaal ook wel de poke ebi fry genoemt is een pokebowl met een smaakvolle en verrassende twist op de traditionele pokebowl. Het bereiden van deze bowl begint met sappige garnalen, waarbij de garnalen in een beslag worden gedoopt en knapperig worden gefrituurd. Dit geeft de garnalen een heerlijk krokante textuur.

De Pokebowl garnaal van SHABU to go is gevuld met sushirijst en een mix van bladsla. Bovenop komen de overheerlijke toppings zoals mais, edamame, chuka wakame en masago viseitjes voor het extra beetje crunch.

Poke Bowl Vegetarisch

Naast de poke bowls die we serveren met vis hebben we natuurlijk ook poke bowls zonder vis. Poke bowls zijn namelijk makkelijk te personaliseren en dus ook aan te passen op jouw dieet wensen. De vegetarische pokebowl bij SHABU to go heet Poke bowl avocado.

De poke bowl vegetarisch bevat ingrediënten die niet alleen vegetarisch zijn maar ook mega gezond zijn. De groenten die in de pokebowl zit geeft een gezonde variatie aan voedingstoffen. Avocado bevat veel onverzadigde vetten en dit verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed en de edamame bonen zijn rijk aan eiwitten.

Poke Bowl bestellen

Wil je genieten van een overheerlijke poke bowl en is jouw maag na het lezen gaan knorren? Logisch, die van ons ook tijdens het schrijven! Bekijk hier ons uitgebreide menu en begin jouw poke bowl avontuur bij SHABU to go. Bij ons kun je genieten van de meest verrukkelijke poke bowls, bereid met liefde en de allerbeste ingrediënten.

Dus waar wacht je nog op? Waag je aan een culinaire ontdekkingstocht en plaats vandaag nog je bestelling. Laat je verrassen door de heerlijke wereld van poke bowls, rechtstreeks bij jou thuisbezorgd. Een eenvoudige maaltijd snel voor jouw deur die je niet wilt missen! Wil je meer weten over welke saus het best combineert met jouw poke bowl? Lees de blog Poke bowl saus en toppings.

Leave a comment